Madam Bakster: zoek je bedrijfsnaam niet te ver

31 mei 2022

Laura Verhulst is vooral bekend als Madam Bakster, de vrouw achter heerlijke taarten, zonder geraffineerde suikers, dierlijke producten en artificiële smaak- en bewaarmiddelen. Maar hoe kwam ze bij de naam voor haar succesvolle onderneming?

Taart als oplossing

Door er jarenlang zelf mee te worstelen, viel het Laura op hoeveel mensen een verstoorde relatie met voeding hebben. Zeker als het op desserts aankomt. Ze ging op zoek naar manieren om desserts gezond, maar toch lekker te maken met behulp van gezonde en natuurlijke alternatieven. Vandaag maakt ze niet enkel taart, maar ook brood en chocolade.

Hoe Laura, Madam Bakster werd

In het begin bakte Laura nog thuis, maar al snel werd het tijd voor een eigen atelier. De bestellingen stapelden zich op en vrienden en familie werden vaste klant. Laura: “Ik stond altijd graag in de keuken. Iedereen noemde me de ‘bak-ster’.”

Bij een brainstorm over de naam van haar eigen project, kwamen eerst de namen ‘Madam Bovary’ en ‘Het Bakkanon’ naar boven. “Twee goede opties, maar toen ik terug aan ‘de bak-ster’ moest denken, zoals vrienden mij vroeger noemden, was de keuze snel gemaakt.  Er was eerst nog twijfel over de schrijfwijze van Madam(e), maar ik koos uiteindelijk de versie zonder ‘e’. Ik vond het Vlaamse karakter daarvan wel leuk.”

De tip van Madam Bakster: zoek je bedrijfsnaam niet te ver

De belangrijkste les die we uit het verhaal van Madam Bakster kunnen trekken? Zoek je bedrijfsnaam niet te ver. Soms ligt de perfecte naam voor je zaak er al, nog voor je het zelf goed en wel doorhebt.

Van plan om een zaak op te starten? Kijk dan zeker na of je naam nog beschikbaar is!

Is het webadres voor jouw idee nog vrij?

Verder lezen: