Een originele bedrijfsnaam bedenken vraagt heel wat creativiteit. Maar ook met je domeinnaam kan je eruit springen. Weet je niet waar beginnen? Dit zijn de huidige trends in domeinnaamland.
1. Makkelijke domeinnaam
Domeinnamen worden steeds korter en meer to the point. Alternatief gespelde namen zijn voorbijgestreefd. Zit je toch met een lange of moeilijke naam? Ook die kan je helder en eenvoudig weergeven, door een afkorting of acroniem. Zo bekt KING (van de pepermuntjes) stukken beter dan Kwaliteit In Niets Geëvenaard (ja, dat hadden ze écht als oorspronkelijke naam).
2. Eén woord als domeinnaam
Het summum van een korte domeinnaam? Eentje die uit één woord bestaat. Die domeinnamen zijn fel gegeerd, dus vaak al ingenomen of zeer prijzig. Zo had blockchain bedrijf block.one in 2019 30 miljoen dollar over voor de domeinnaam voice.com. Als jouw favoriete woord al ingenomen is, raadt Namenexpert Floris Hülsmann aan om als alternatief voor een uitgevonden woord te gaan, zoals Google, Kodak of Ikea.
3. Keyword van de maand
Met welke woorden je aan de slag gaat, kan je ook laten afhangen van dé trending keywords van het moment. Ontdek alle trending keywords van de voorbije maanden. Aan jou om uit te maken of je er dan op inzet of net tegen ingaat!
4. Extensie volgens locatie
Binnen Europa zijn de landextensies zoals .be nog steeds het populairst, gevolgd door .eu. Denk naast een .be ook aan de extensies van de landen waar je naar wil uitbreiden. Mik je eerder regionaal? Dan zijn een .brussels, .gent of .vlaanderen misschien iets voor jou.
5. Extensie volgens markt of aanbod
Wereldwijd is naast .com en .net ook .org en .net populair (bron: CENTR Global TLD Report). Wil je graag meteen verduidelijken wat je aanbiedt? Kies dan voor een .restaurant, .school of .club. Ook leuk is een semantische domeinnaam zoals vi.be of livingin.brussels, waarbij je de extensie in 1 keer kan uitspreken als onderdeel van de naam.
Een domeinnaam gevonden die deze trends combineert? Ga meteen na of die nog vrij is!
Meer lezen
-
Stap 5: Check en claim je bedrijfsnaam
Als je de voorgaande stappen volgde, heb je nu normaal gezien een eigen bedrijfsnaam gevonden. Proficiat! Om die naam ook online te registreren, heb je een eigen domeinnaam nodig. Doe in deze laatste stap een uitgebreide domeinnaam check.
-
Domeinnaam extensie: zo kies je de juiste extensie voor je website
15 april 2022Na heel wat wikken en wegen heb je eindelijk het perfecte webadres voor je website gevonden. Maar dacht je ook al na over de domeinnaam extensie? -
Waar registreer je een domeinnaam?
29 januari 2020Je wil een domeinnaam registreren? Dan moet je ook een gepast registrar kiezen.