Toegankelijkheidsverklaring website

DNS Belgium wil het gebruik van het internet promoten door het toegankelijker te maken voor o.a. mensen met een beperking. Wij verbeteren voortdurend onze gebruikerservaring en passen hierbij de relevante toegankelijkheidsstandaarden toe. 

Maatregelen om de toegankelijkheid te verbeteren

Wij hebben de volgende maatregelen geïmplementeerd om de toegankelijkheid van onze website te verhogen: 

  • de promotie van het gebruik van het internet op een duurzame manier is opgenomen in de missie van onze organisatie;
  • toegankelijkheid is een essentieel onderdeel van onze duurzaamheidsstrategie. Deze laatste is een vast onderdeel van ons aankoopbeleid;
  • toegankelijkheid is opgenomen in onze communicatiestrategie;
  • onze collega’s hebben opleidingen in toegankelijkheidsstandaarden en communicatiestrategieën gevolgd.

Niveau van conformiteit aan de toegankelijkheidsstandaard

De Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) bevat de standaarden op het vlak van toegankelijkheidsvereisten voor mensen met een beperking. Er zijn drie niveaus waarop men deze regels kan implementeren: niveau A, niveau AA en niveau AAA. 

Wij zijn conform aan WCAG 2.1 niveau AA. Gearchiveerde informatie in PDF-formaat, zoals jaarverslagen van voorafgaande jaren en het oudere duurzaamheidsjaarverslagen zijn mogelijk niet conform de WCAG-richtlijnen. Ook pdf-bestanden die we van externen ontvangen (bv. auditverslagen) zijn niet altijd conform de regels. 

Feedback

Wij verwelkomen jouw feedback op onze inspanningen om onze website meer toegankelijk te maken. Je kan contact met ons opnemen via support@dnsbelgium.be of via onze contactpagina.

Beperkingen en alternatieven

Wij doen ons best om de hele website en alle documenten toegankelijk te maken voor iedereen. Toch zijn we daar niet geheel in geslaagd. Hieronder vind je een opsomming van de nog bestaande problemen en mogelijke oplossingen. Indien je nog iets vindt dat niet toegankelijk is en hieronder niet vermeld is horen wij het graag van je. 

De volgende documenten/pagina’s zijn nog niet volledig toegankelijk: 

  • het duurzaamheidsverslag 2016 – 2017: een aantal grafieken en tekeningen 
  • de jaarverslagen van de afgelopen jaren: een aantal grafieken en tekeningen
  • het registratiebewijs
  • het namenboekje op de subsite claim-je-idee

Indien je extra informatie over deze documenten wil, dan kan je een mail sturen aan support@dnsbelgium.be.

Toegankelijkheidsaudit

 De toegankelijkheid van onze website wordt gecontroleerd via een externe audit door Anysurfer. Lees de Anysurfer statuspagina.

Formele onderschrijving van deze toegankelijkheidsverklaring

Deze toegankelijkheidsverklaring is opgesteld door DNS Belgium, dienst communicatie op 17 december 2018 (laatste update 8 februari 2024). Indien je vragen of opmerkingen hebt kan je ons contacteren via communications@dnsbelgium.be. Wij streven ernaar je een eerste antwoord te sturen binnen 5 werkdagen.