Je domeinnaam registreren

Je domeinnaam registreren in 4 stappen

Stap 1 - kies je domeinnaam

Een domeinnaam moet uniek zijn. Check hieronder of de naam die je wilt gebruiken nog beschikbaar is:

Zoals je ziet, kan je naast .be ook domeinnamen registreren die eindigen op .vlaanderen en .brussels. Ontdek welke het beste bij jou past

Let op: domeinnamen moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen. 

Stap 2 - kies een registrar   

Beschikbare domeinnaam gevonden? Zoek dan een registrar of hostingpartij om de domeinnaam te registreren. Je kan hier de lijst van registrars voor  .be-, .vlaanderen- en .brussels-domeinnamen raadplegen. 

Stap 3 - registreer je domeinnaam

Bezorg je contactgegevens aan je registrar of hostingpartij om je domeinnaam te registreren. Zorg ervoor dat je contactgegevens correct zijn ingevuld: je eigen naam of de naam van je organisatie. Een geldig e-mailadres is heel belangrijk, wij gebruiken dit om je te contacteren over je domeinnaam! 

Bij de registratie van je domeinnaam aanvaard je onze algemene voorwaarden. De registrar zal deze aan je voorleggen. Als hij dat niet doet, kan je ze  hier raadplegen voor .be  en  hier voor .vlaanderen en .brussels

Stap 4 - DNS Belgium registreert en activeert automatisch  

Je registrar bezorgt ons de gegevens voor je domeinnaam. Wij registreren de domeinnaam automatisch voor één jaar. De registrar ontvangt hiervan een bevestiging.  

Nieuw geregistreerde domeinnamen zijn binnen 30 minuten actief. 

Domeinnaam geregistreerd? 

Dat betekent nog niet dat je een website of e-mailadres hebt.  

  • Wil je een e-mailadres aan je domeinnaam koppelen? Contacteer je hostingpartij of registrar.