Iedereen bewust en veilig online

Digitaal bewustzijn

Bij DNS Belgium doen we niet alleen grote inspanningen om het internet in België veilig te houden, we willen ook iedereen bewustmaken van zijn of haar veiligheid online en de mogelijke risico’s van een digitale samenleving

Daarom communiceren we veelvuldig over cybersecurity en online veiligheid op onze website. In online campagnes richten ons daarbij vaak tot specifieke (kwetsbare) doelgroepen: ouderen en jongeren. Maar we berichten evengoed en heel regelmatig over verschillende vormen van online fraude en cybercrime. 

Een website toegankelijk voor iedereen 

Wanneer we iedereen bewust en veilig op het internet willen krijgen, betekent dat voor ons ook dat we het internet toegankelijker maken voor onder andere mensen met een beperking. Het is logisch dat we met onze eigen website het goede voorbeeld willen geven door het AnySurfer-labelte behalen.  

Digitale inclusie 

In een samenleving die snel digitaliseert is het cruciaal dat mensen over voldoende digitale vaardigheden beschikken. Dat is helaas niet altijd het geval. Ruim één op vier Belgen heeft niet voldoende digitale vaardigheden of niet de middelen om mee te draaien in onze huidige maatschappij. Zij lopen het risico op digitale uitsluiting. Want beeld je maar eens in hoe je een job zoekt zonder internetverbinding of hoe je als scholier je huiswerk maakt als je je laptop moet delen met het hele gezin.  

Om digitale uitsluiting tegen te gaan en elke Belg een kans te geven in onze samenleving ondertekende DNS Belgium het Charter Digitale Inclusie en staan we volledig achter de doelstellingen van dat charter.  

Het is ook de reden waarom we samen met Close The Gap in 2019 Digital for Youth hebben opgericht. Met die vzw zamelen we afgeschreven laptops in bij bedrijven. Nadat we die in nieuwstaat hebben hersteld, verdelen we ze onder jongerenorganisaties die een aanvraag hebben ingediend bij de Koning Boudewijnstichting. Vooral tijdens de lockdown hebben we met Digital for Youth duizenden jongeren uit de nood geholpen. 

Bekijk ook