Nieuws

Nominatie klimaatambassadeur 2018

16 november 2018

Elk jaar roept het milieu-infopunt voor de KMO (MiK) een Vlaams-Brabants bedrijf uit tot klimaatambassadeur. Dit jaar behoren wij tot de 3 finalisten. Om deze titel te winnen hebben wij jouw steun nodig. Stem voor ons op www.mikopklimaat.be

MiK is een samenwerking tussen de provincie Vlaams-Brabant en de VOKA-Kamers van koophandel Vlaams-Brabant. MiK ondersteunt kleine en middelgrote ondernemingen in hun zoektocht naar antwoorden op al hun milieuvragen en de stappen die ze zetten richting duurzaamheid, klimaatneutraliteit, water- en energiebesparing. 

Klimaatneutraal

Wij zijn genomineerd omwille van onze inspanningen om klimaatneutraal te worden. Ons ambitieus klimaatprogramma is gericht op een forse reductie en compensatie van onze CO2-uitstoot. We nemen ook onze verantwoordelijkheid voor de gevolgen van onze uitstoot in het verleden. 

We realiseerden een aantal grote stappen zoals de overschakeling naar een groene energieleverancier en de migratie van ons registratie- en beheerplatform naar een klimaat neutrale cloudoplossing. Daarnaast ondernamen we verschillende acties om onze collega’s en (internationale) partners in te schakelen en te stimuleren om ook hun CO2-uitstoot te verminderen. 

Meer informatie over MiK en het klimaatambassadeurschap kan je vinden op de website. Je kan daar ook stemmen voor ons tot eind december 2018. De winnaar zal bekend gemaakt worden op maandag 14 januari 2019. 

Mogen wij op jouw stem rekenen?