Varianten van je domeinnaam opvragen

Om je merknamen, bedrijfsnamen te beschermen tegen phishing, typosquatting etc. kan je checken of domeinnamen geregistreerd worden die je rechten schaden. Zo kan je geregistreerde varianten op een trademark of andere naam opzoeken. We tonen resultaten op basis van gelijkheid (bv: dnsbelgium => dnsbeglium, upsbelgium, dns-belgium, dnsbélgium, …)

Hoe werkt het?

Vul hieronder je domeinnaam in en klik op 'Stuur variantenlijst'. 

Je krijgt een lijst te zien met varianten van je domeinnaam. Om deze lijst overzichtelijk te houden, beperken we ze tot de 50 meest overeenkomende varianten. Hou in het achterhoofd dat het hier om een mathematisch algoritme gaat, waardoor de resultaten kunnen uiteenlopen.

Wie kan een lijst met varianten opvragen?

Enkel de domeinnaamhouder kan de varianten van zijn domeinnaam opvragen. Na de aanvraag sturen we een e-mail naar de domeinnaamhouder. Deze e-mail bevat een lijst van domeinnamen die gelijkenissen vertonen met je domeinnaam en vermeldt de link naar de registratiegegevens van die domeinnamen.

Wat als iemand een domeinnaam registreerde waarop je denkt recht te hebben?

Bevat de lijst een domeinnaam waarop je denkt recht te hebben? Neem dan contact op met de huidige domeinnaamhouder. Op de pagina waar zijn gegevens staan klik je op de knop "contacteer de houder". Lees ook wat je nog kan doen bij een domeinnaamgeschil.

Wat als je geen e-mail van DNS Belgium ontvangt?

Check eerst of ons bericht niet in de spamfolder van je mailapplicatie is terechtgekomen.
Is dit niet zo, dan is het je e-mailadres in ons registratiesysteem waarschijnlijk niet meer correct. Het e-mailadres vind je terug bij de registratiegevens van de domeinnaam. Ben je particulier of heb je een persoonlijk e-mailadres opgegeven (zoals voornaam.naam@organisatie), dan tonen we het e-mailadres niet. Je kan deze wel opvragen door hieronder een registratiebewijs aan te vragen. Om het e-mailadres aan te passen, neem je contact op met je registrar.

Wat als je een e-mail ontvangt van DNS Belgium zonder dat je domeinnaamvarianten hebt aangevraagd?

Het is niet uitgesloten dat iemand zich vergist en er niet bij stil staat dat wij de lijst met varianten enkel sturen naar de domeinnaamhouder zelf. Wil je van ons liever geen berichten ontvangen hierover, dan kan je ons dat laten weten via support@dnsbelgium.be