Milieu

Sinds 2016 zet DNS Belgium zich actief in voor het bestrijden van klimaatverandering door zijn klimaatvoetafdruk te meten en een klimaatplan te ontwikkelen. Met een brede aanpak van duurzaamheid blijft DNS Belgium zich inzetten om een positieve impact te maken op zowel het milieu als de samenleving. 

Klimaatverandering brengt risico's met zich mee voor bedrijven, zoals strengere regelgeving, veranderende marktomstandigheden en fysieke risico's door extreme weersomstandigheden. Door nu actie te ondernemen en te werken aan een lagere klimaatvoetafdruk, vergroot DNS Belgium de veerkracht tegen deze toekomstige uitdagingen.

Ons klimaatplan 2024-2030 biedt een gedetailleerde analyse van de klimaatvoetafdruk van DNS Belgium, met een focus op de evolutie van 2016 tot 2023 en de specifieke gegevens voor 2023. Het document presenteert onder andere de verschillende maatregelen die we de komende jaren zullen nemen om onze milieu-impact verder te verkleinen en berekent het effect ervan. 

CO2-uitstoot reduceren

De voorbije jaren hebben we veel inspanningen gedaan om onze CO2-voetafdruk te verkleinen. We laten die jaarlijks meten en reduceren jaar na jaar onze CO2-uitstoot onder meer door ons wagenpark te elektrificeren.

Door de CO2 die we nog produceren te compenseren is DNS Belgium is al jaren op rij klimaatneutraal.

Toch blijven we ook in de komende jaren inspanningen doen om onze CO2-uitstoot verder te reduceren in lijn met de klimaatdoelstellingen van Parijs.

  • We diepen ons beleid om vliegreizen voor het werk te beperken verder uit.
  • Tegen 2027 moet onze volledige vloot elektrisch zijn en installeren we laadpalen met groene elektriciteit.
  • In 2025 verhuizen we naar een nieuw, duurzamer kantoor

Elektronisch afval beperken

Met Digital for Youth zamelen we afgeschreven laptops in bij bedrijven. We laten die in nieuwstaat herstellen en verdelen die via de Koning Boudewijnstichting onder organisaties die werken met kwetsbare jongeren. Op die manier stimuleren we actief het hergebruik van laptops en beperken we elektronisch bedrijfsafval.

Het spreekt voor zich dat we nu én in de toekomst een maximale levensduur van ons eigen IT-materiaal nastreven en het voor 100 procent een tweede leven geven via Digital for Youth. Door te communiceren over Digital for Youth via artikels op onze website, in voordrachten, met jaarverslagen… hopen we ook andere bedrijven te stimuleren om hun IT-materiaal te hergebruiken. 

Duurzaamheid bij registrars stimuleren

Via informatiecampagnes blijven we duurzaamheid stimuleren bij onze registrars . We delen concrete tips & tricks op onze website. Met getuigenissen, webinars, podcasts op .be-sustainable inspireren we registrars. We geven hen duurzaamheidsinformatie mee en gaan tegelijk na hoe ze zelf aan de slag gaan met duurzaamheid door onder andere hun klimaatvoetafdruk op te vragen.

Lees ook