Nieuws

Partners voor betrouwbaarder internet gezocht

02 mei 2019

DNS Belgium heeft een samenwerking opgezet met Telenet, VOO en Proximus om hun infrastructuur aan te passen. Klanten van deze partners kunnen daardoor rekenen op veiliger en robuuster internetverkeer.

Binnen het netwerk van elk van deze partners plaatste DNS Belgium één nameserver die volledig en alleen ter beschikking staat van deze partner. Alle nameservers zijn geografisch verspreide kopieën van elkaar en verstrekken identiek dezelfde informatie, namelijk alle info die nodig is om een be-, vlaanderen- of brussels-domeinnaam op te zoeken. Het exemplaar bij de partners werkt naadloos samen met de overige nameservers van DNS Belgium. Hierdoor is er altijd minimaal één goed en snel functionerende nameserver voor .be-, .vlaanderen- en .brussels-domeinnamen beschikbaar voor de partners en hun klanten.

Extra beveiliging dankzij lokale infrastructuur

De samenwerking heeft als voordeel dat het verkeer naar de server uitsluitend via het netwerk van respectievelijk Telenet, VOO en Proximus verloopt. Wereldwijd gegenereerd kwaadaardig verkeer (DDoS of aanvallen op een computernetwerk met de bedoeling het onbeschikbaar te maken voor bepaalde gebruikers) komt daardoor nooit bij de lokaal geïnstalleerde server uit. Alleen lokaal gegenereerd verkeer kan immers bij de lokale server aankomen. Omdat deze servers enkel bereikbaar zijn vanop het netwerk van deze partners kan er sneller actie ondernomen worden indien nodig. Dankzij deze samenwerking met DNS Belgium genieten de klanten van deze partners dus van een betrouwbaarder internet.

Blijvend zoeken naar partners

Gewapend met deze succesvolle ervaringen blijft DNS Belgium gelijkaardige samenwerkingen opzetten met andere Internet Service Providers (ISP’s) die voornamelijk Belgische klanten hebben. Het opzetten van een dergelijke lokale infrastructuur ziet DNS Belgium immers als een onderdeel van de continue investering in kwaliteit en beschikbaarheid van alle internetdiensten die rekenen op .be, .vlaanderen en .brussels.

Met dit artikel ondersteunen wij de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde naties.