Nieuws
Voor registrars

Dit is ons hitpointsysteem

30 maart 2022

Je kan 2 nieuwe poll/CPS messages testen op onze try-out omgeving. Op vraag van verschillende registrars ontwikkelden we 2 automatische notificaties. Je ontvangt een bericht wanneer je 80 en 100% van je ‘hitpoints’ bereikt hebt. We raden je aan om deze poll/CPS messages te testen.

 

Wat zijn hitpoints ?

 • Het is een soort penalty. 
  Transacties waarbij een fout gebeurt, krijgen een ‘hitpoint’. Voer je een create domain uit voor een domeinnaam die al bestaat? Dan krijg je een aantal hitpoints. 
 • Elke registrar krijgt een ‘foutenmarge’. 
  Afhankelijk van je portfolio krijg je minimaal 100 en maximaal 1.000 hitpoints. Bereik je je limiet, dan ben je tijdelijk geblokkeerd en kan je geen registraties meer uitvoeren. Om middernacht zetten we de hitpoint teller terug op 0. Als registrar kan je jezelf ook 1 keer per maand deblokkeren.
 • Hitpoints helpen om ons registratieplatform zuiver te houden.
  Wanneer er bijvoorbeeld ongemerkt een foutje in een script sluipt, keert dezelfde fout steeds terug. Dat is niet goed voor ons registratiesysteem. Daarom vangen we dit op door hitpoints.
 • Hitpoints houden je scherp.
  Wanneer je een waarschuwingsboodschap krijgt, heb je de tijd om fouten op te sporen en een blokkering te vermijden. Als je aan 80% van je hitpoints zit, ontvang je een automatisch bericht. Dat is voor jou een signaal om je laatste acties te controleren. Ook wanneer je je limiet van 100% bereikt hebt, ontvang je een bericht en zie je een foutmelding op MyRegistrations en EPP.

 

Test je de nieuwe poll message uit? Zo reageer jij in de toekomst snel wanneer er een fout gebeurt bij .be-domeinnaamregistraties, zonder dat je er meteen hinder door ondervindt. 

Feedback en vragen zijn zoals altijd welkom op support@dnsbelgium.be.