Nieuws

TM Benelux: zelfde fraude onder nieuwe naam

08 november 2021

TM Benelux, gevestigd in Brussel, contacteert ondernemers en probeert ze een nieuwe domeinnaam aan te praten. Je betaalt er veel voor en zit er vele jaren aan vast. Daarom vragen we aan alle ondernemers en zelfstandigen die al een domeinnaam hebben, waakzaam te zijn. 

Geveinsde interesse in een gelijkaardige domeinnaam 

Ze contacteren je met het verhaal dat een derde partij interesse heeft in een domeinnaam die bijna identiek is aan de jouwe, of waar enkel de extensie verschilt. Bijvoorbeeld jouwdomeinnaam.org terwijl jij jouwdomeinnaam.be hebt. Ze geven jou zogezegd het recht om jouwdomeinnaam.org eerst te registreren omdat je al eigenaar bent van de andere. Je betaalt hier echter een veel te hoge prijs voor en zit bovendien jaren vast aan deze domeinnaam waar je niet zelf om gevraagd hebt. 

Dit is een praktijk die vergelijkbaar is met de manier waarop DNS Benelux en IDS Belgium te werk gingen. DNS Benelux is hier zelfs in 2019 voor veroordeeld door de rechtbank van Luik. We raden je dus aan om waakzaam te zijn als TM Benelux je contacteert. 

Wat doen als TM Benelux je contacteert?

  • Stel jezelf de vraag of je deze domeinnaam nodig hebt. Zo ja, neem dan contact op met de firma die je eerste domeinnaam registreerde of je registrar. Zo nee, vergeet dan het aanbod, de kans is groot dat die zogenaamde ‘koper’ niet eens bestaat. 
  • Ga niet in op het aanbod van TM Benelux. Dit lijkt ons een geval van fraude. 
  • Dien klacht in bij de Europees Centrum voor de Consument België zodat zij actie kunnen ondernemen.

Met dit artikel ondersteunen wij de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.