Nieuws

IDS Belgium, een nieuwe DNS Benelux?

25 mei 2021

Wees op je hoede als je gecontacteerd wordt door een bedrijf dat je aanbiedt je .be-domeinnaam te registreren met een andere extensie (.com, .net, .info, .eu, enz.). Dit zou een oneerlijke handelspraktijk kunnen zijn.

IDS Belgium

Gedurende de laatste weken hebben verschillende domeinnaamhouders ons laten weten dat ze gecontacteerd werden door een externe partij, waarschijnlijk IDSBelgium. Deze organisatie beweert dat een derde partij geïnteresseerd is in het registreren van je domeinnaam met een andere extensie. Maar - volgens hun uitleg – heb je het recht om die eerst te registreren aangezien je al eigenaar bent van deze domeinnaam.

DNS Benelux

Wij raden je aan om waakzaam te zijn voor deze praktijken. Ze zijn vergelijkbaar met de manier waarop DNS Benelux te werk gaat, een bedrijf dat op 20 juni 2019 veroordeeld werd door de rechtbank van Luik.

Een nieuwe iteratie van hetzelfde idee?

Net als DNS Benelux is IDS Belgium in Nederland geregistreerd. De registratie van de site dateert van begin 2021. Aangezien hun praktijken gelijkaardig zijn, vrezen we een terugkeer onder een andere naam.

Wat moet je doen?

Als je gecontacteerd wordt door een bedrijf dat je dit soort diensten aanbiedt, raden wij je ten stelligste af op dit aanbod in te gaan. Als je geïnteresseerd bent in een nieuwe extensie, is ons advies je te wenden tot je gebruikelijke registrar.

Een klacht indienen

Je kan een klacht indienen over dit soort praktijken via het contactpunt van de FOD Economie.

 

 

Met dit artikel ondersteunen wij de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.