Nieuws
Voor registrars

Wijziging in communicatiekanalen – actie vereist

09 april 2024

Op dinsdag 9 april 2024 lanceren we onze nieuwe statuspagina. Daarop melden we technische incidenten en alle gepland onderhoud aan de website en onze verschillende platformen. Ook crisiscommunicatie, bv. wanneer de website niet meer bereikbaar is, kan je daar volgen. 

Bovendien wordt vanaf 9 mei 2024 de statuspagina het enige kanaal waar we dergelijke informatie weergeven. Dat heeft enkele belangrijke gevolgen voor jullie: 

  • We posten deze informatie niet langer op X (vroegere Twitter). X zullen we voor geen enkele communicatie meer gebruiken. Ons account blijft enkel passief bestaan. 
  • We gebruiken niet langer de maintenance-kalender
  • Je krijgt onze maintenance berichten niet langer automatisch op je technisch mailadres uit My Registrations. 

Wil je per mail verwittigd worden van elke update van onze statuspagina?  

Ga dan naar https://status.dnsbelgium.be/ en klik op de knop ‘subscribe to updates’. Vul je mailadres in, of een alias waarmee je alle betrokken personen bereikt. Doe dit zo snel mogelijk want vanaf 9 mei is dit de enige manier om op de hoogte te blijven van technische updates. 

Wij blijven uiteraard wel mailen naar de e-mailadressen die jullie opgaven in My Registrations. Dan gaat het over een nieuwe tool, technische updates met impact voor jullie systemen, en contractuele en administratieve informatie. Op onze website zie je welk mailadres we gebruiken voor welke communicatie.

Wat vind je op de statuspagina?

  • Aan de horizontale balk bovenaan zie je onmiddellijk of er momenteel iets te melden valt: is de balk groen? Dan is alles in orde. Als de balk rood is, beschrijven we hierin kort wat er aan de hand is. 
  • Op de kalender kondigen we met rode streepjes aan op welke dagen er maintenance gepland is voor de website of voor een van de platformen. 
  • Onderaan de pagina beschrijven we voorbije incidenten. 

Meer informatie over de statuspagina vind je op onze documentatiesite. Heb je hierover een vraag, dan kan je terecht op support@dnsbelgium.be