Nieuws

.be Sustainable – samen naar een duurzame digitale toekomst

28 maart 2024

De missie van DNS Belgium gaat verder dan.be-, .vlaanderen- en .brussels-domeinnamen beheren. We houden het internet in ons land zo veilig mogelijk en werken ook actief aan een duurzame digitale toekomst.

DNS Belgium wil daarom een voortrekkersrol spelen op het vlak van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen in onze sector. Terwijl we onze eigen ecologische impact zo klein mogelijk maken, proberen we ook een positieve impact te hebben op de samenleving. Dat doen we onder andere door organisaties in onze sector te inspireren.

Om die ambitie kracht bij te zetten, introduceren we .be Sustainable.

Registrars inspireren registrars

Met .be Sustainable willen we niet alleen onze registrars aanzetten om maatschappelijk verantwoord te ondernemen, duurzame doelen te stellen en hun werkwijze te verduurzamen. We willen de hele IT-sector aanmoedigen om duurzame praktijken te integreren in zijn bedrijfsstrategieën.

Dat doen we door met .be Sustainable inspirerende voorbeelden en best practices van collega-registrars uit binnen- en buitenland te delen. Ze vertellen enthousiast over de initiatieven die ze nemen, de kleine en grote acties waarmee ze een verschil maken voor hun medewerkers, voor hun klanten, voor de samenleving en voor het milieu.

Zo kunnen we van elkaar leren en samen streven naar een meer duurzame digitale toekomst.

Met dit artikel ondersteunen wij de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.