Interactie met onze registrars

Wij hechten veel belang aan een goede samenwerking met ons verkoopkanaal. Daarom investeren we voortdurend in onze relatie met registrars . Hier vind je een overzicht van de initiatieven die we vandaag nemen om alle .be-registrars te betrekken in ons dagelijks werk.

 

Persoonlijk contact

1. Registrarbezoek of online vergadering

Lut Goedhuys (onze Channel Relations Manager) en Kevin Jacquemyn (onze Product Expert) gaan enkele keren per jaar op bezoek bij een .be-registrar. We bezoeken kantoren in België, Frankrijk, Nederland of elke andere locatie waar de reistijd (heen en terug) maximum 1 dag tijd vraagt. We organiseren met plezier een online vergadering wanneer je kantoor verder weg ligt of wanneer dat praktisch beter uitkomt.

Deze persoonlijke contacten met registrars zijn waardevol, zowel voor de registrar als voor ons. We nemen de tijd om DNS Belgium te presenteren, waar we naar streven, wat onze projecten zijn, welke aankomende veranderingen op de agenda staan enzovoort. Als registrar krijg je de gelegenheid om vragen te stellen, zorgen te uiten of andere feedback te geven. Dankzij dit bezoek, krijgen wij een kijk op de werking van jouw organisatie en blijven we voeling houden met de domeinnaam business in praktijk.

We leren graag van jou en hopen nog veel registrars te ontmoeten. Als je een afspraak met ons maken is eenvoudig: stuur een mailtje naar channel@dnsbelgium.be.

Picture taken by Mohit Kambli

2. Bijeenkomsten op sectorevents 

Onze Channel Relations Manager bezoekt verschillende conferenties uit de domeinnaamindustrie per jaar. Denk aan Domain Pulse, Cloudfest, Europese ICANN -bijeenkomsten en andere. 

Dit zijn ideale gelegenheden om verschillende registrars op één plaats te ontmoeten. We nemen graag de tijd om elkaar te leren kennen en jouw feedback of vragen over .be te horen.

Groepsinteractie

1. Het .be registrar forum

Er zetelen 16 registrars in het forum. Zij vertegenwoordigen het .be-verkoopkanaal, alle .be-registrars met andere woorden. Het registrarforum is een diverse groep. Bij de samenstelling, houden we rekening met de verschillende landen, bedrijfsgroottes en kernactiviteiten van alle registrars. We nodigen de forumleden 2 keer per jaar uit op een vergadering om het beleid, de producteigenschappen, opkomende projecten en evoluties in de sector te bespreken. 

Alle registrars zijn welkom om zich als lid kandidaat te stellen, zodra er weer een vacature is. Heb je interesse om lid te worden? Stuur nu al een mailtje
 

2. Het registrar panel

Dit panel bestaat uit 30 registrars die graag hun mening met ons delen. Deze registrars vullen af en toe een enquête van ons in. Dat levert elke keer waardevolle input voor ons op. Wanneer we iets willen verifiëren bij een grotere groep registrars, vertrouwen we op dit panel.

Als je graag deel uitmaakt van dit panel, laat het ons weten via e-mail
 

Markonderzoek

1. Marktonderzoek bij .be-domeinnaamhouders via .be-registrars

DNS Belgium voert jaarlijks marktonderzoek uit om de bekendheid en adoptie van domeinnamen in België te meten. In 2023 lanceerden we een nieuwe aanpak om domeinnaamhouders te bevragen, in samenwerking met registrars. Dit bleek de ideale manier om meer te weten te komen over de drijfveren en barrières om een .be te registreren. 

 

2. .be data analyse

We hebben verschillende dataprojecten lopen om onze voortdurend evoluerende marktsituatie beter te begrijpen. Sommige van deze projecten werken we intern uit of met de hulp van een studiebureau. We werken ook vaak samen met registrars om ervoor te zorgen dat we ons op de juiste gegevens focussen. Natuurlijk delen we onze bevindingen uit het onderzoek met registrars wanneer dat nuttig is.

Laat van je horen!

Heb je hier zelf ideeën over of zit je met een vraag? Je bereikt ons via channel@dnsbelgium.be. We kijken ernaar uit om van je te horen!

 

Heb je een algemene vraag?

Ons supportteam staat klaar om je te helpen. Je kan bij hen terecht voor algemene informatie of ondersteuning.