Waarom de SDG-icoontjes in onze communicatie?

Sinds 2018 vind je onderaan de artikels en sommige pagina’s op de website SDG-icoontjes. Met die icoontjes geven we aan dat we de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties ondersteunen. Wanneer de inhoud van een artikel of pagina bijdraag aan een van die doelstellingen vind je onderaan dus het respectieve icoontje.

Wat zijn de Sustainable Development Goals?

In september 2015 nam de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen aan. Deze 17 SDG’s en de 169 subdoelstellingen die hieraan gekoppeld zijn, vormen samen een actieplan om tegen 2030 een duurzame en veerkrachtige samenleving tot stand te brengen.

De SDG’s zijn onderverdeeld in 5 thema’s: People, Planet, Prosperity, Peace en Participation. De nadruk bij deze SDG’s ligt op hun universele karakter. Dat betekent dus dat we ook in België ons steentje kunnen bijdragen aan een duurzame samenleving. Dat is ook wat we bij DNS Belgium proberen te doen.

Een duurzame samenleving, ook in België

Sinds we 2016 onze eerste duurzaamheidsstrategie uittekenden, hebben we heel wat duurzaamheidsacties ondernomen. Duurzaamheid is verweven met alle aspecten van onze bedrijfsvoering. Het is een integraal onderdeel van onze missie.

In onze duurzaamheidsverslagen van de voorbije jaren en in de nieuwsitems op deze site kan je lezen welke acties dat allemaal waren. Door al die initiatieven en inspanningen jaar na jaar vol te houden, mag DNS Belgium zich sinds 2020 ook SDG Pioneer noemen.

Dat is een mooie erkenning voor het geleverde werk, maar het gaat ons natuurlijk niet om de erkenning dan wel om het bouwen aan een duurzame samenleving.

Inspireren en motiveren

We doen ons uiterste best om onze duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken en de lat telkens hoger te leggen voor onszelf. Omdat we de ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties heel belangrijk vinden, maar vooral omdat we beseffen ook dat duurzame verandering begint bij jezelf.

Door te communiceren over onze inspanningen op het vlak van duurzaamheid willen we medewerkers, partners in binnen- en buitenland, andere registries… inspireren en motiveren om zelf ook in actie te treden en werk te maken van een structureel en strategisch duurzaamheidsbeleid.

En daarom plaatsen we dus ook de SDG-icoontjes onderaan de pagina’s. Als een gentle reminder dat je met soms kleine acties waarover we in nieuwsberichten op deze site schrijven, ook bouwen aan een duurzame samenleving.

Meer weten?

Als je meer informatie wil over de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties kan je daarvoor hier terecht. 

Je kan er ook terecht als je inspiratie zoekt om zelf met de SDG’s aan de slag te gaan. De Belgische overheid heeft een handige brochure ontwikkeld over de doelstellingen. 

Met dit artikel ondersteunen wij de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde naties.